Vstupy pro duben 2016

Pro naši plzeňskou pobočku hledáme C# návrháře/programátora. Budete součástí projektového týmu, který se zabývá vývojem komplexních informačních systémů založených na webových technologiích ASP.NET. Hlavní náplní bude návrh aplikační architektury a vlastní programování jednotlivých částí a komponent. Během vývoje získáte další zkušenosti ohledně programování moderních responsivních webových aplikací. 

Se začátkem dubna dochází ke změně ve způsobu předávání záznamů o úrazech ze školního informačního systému Škola OnLine do informačního systému InspIS České školní inspekce. K 31. březnu ČŠI ukončila starý způsob předávání záznamů a od 1. dubna bylo spuštěno nové komunikační rozhraní. Z Vašeho pohledu, jakožto správců obou zmíněných systémů, je nyní nutné provést nastavení jak na straně informačního systému InspIS, tak i přímo ve Škole OnLine. Po provedení tohoto prvotního nastavení bude možné předávat záznamy o úrazech na ČŠI stejným způsobem jako doposud.

S blížícím se termínem tisku ročníkových vysvědčení jsme pro vás připravili článek zaměřený na evidenci tiskopisů vysvědčení pro závěrečné deváté ročníky základních škol a také pro žáky, kteří získali základní vzdělání v šesti, či osmiletém gymnáziu. Toto vysvědčení je „dokladem o získaném stupni vzdělání“ (žák jím může doložit, že získal základní vzdělání) a z tohoto důvodu je nutné jej dle legislativy evidovat s unikátním sériovým číslem.

V tomto článku se podíváme na tisk vysvědčení "postaru", tedy dle vyhlášky 223/2005 Sb. ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti vyhlášky 3/2015 Sb. Postup tisku je pro základní školy i pro střední školy (ročníková vysvědčení) prakticky shodný, liší se v podstatě pouze použitými vzory.

V tomto článku se podíváme na tisk vysvědčení dle vyhlášky 3/2015 Sb.  Tento způsob tisku je možné používat od 15.1.2015. Postup tisku je pro základní školy i pro střední školy (ročníková vysvědčení) prakticky shodný - liší se v podstatě pouze použitými vzory. 

Strana 2 z 3První   Předchozí   1  [2]  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...