Vstupy pro březen 2020

Elektronickou přihlášku k zápisu do 1. ročníku základní školy jsme od dnešního dne rozšířili o zasílání žádosti o odklad povinné školní docházky. Žádost je automaticky zasílána e-mailem zákonným zástupcům, kteří v rámci elektronické přihlášky vyznačí, že budou pro dítě žádat o odklad.

V souvislosti s rozhodnutím vlády se nás často ptáte, jak je to s ošetřovným pro žáky, kterým již bylo více jak 10 let. Případně zda budeme na situaci reagovat a umožníme vytisknout i Žádost o ošetřovné při péči o dítě do 13 let z důvodu uzavření výchovného zařízení (školy).

S ohledem na aktuální situaci ohledně koronaviru se Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy rozhodlo přistoupit k posunutí mezního termínu pro provedení individuálního sběru dat ze školní matriky a odevzdání příslušného statistického výkazu. Školy tak budou moci individuální data o žácích předávat na sběrový server MŠMT po celý duben, zatímco za standardních okolností by to bylo jen do 15. 4. 2020.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo v souvislosti s mimořádnými opatřeními vlády opatření k organizaci zápisů k povinné školní docházce pro školní rok 2020/2021. Zápisy budou dle MŠMT probíhat standardně v dubnu, ale bez osobní přítomnosti dětí ve škole.

Většina škol informuje rodiče a žáky o mimořádných událostech ve škole skrze e-maily, nebo interní zprávy ve Škole OnLine. Sdělení zaslaná touto formou si však většina adresátů nepřečte hned, ale až např. v průběhu dne, nebo dokonce za několik dní. Taková rychlost šíření obsahu však nemusí být dostačující pro všechna sdělení. Příkladem takového sdělení mohou být aktuální informace o mimořádném uzavření školy. Nemusí se přitom nutně jednat zrovna o onemocnění COVID-19, ale třeba i o výpadky v dodávkách elektřiny, nebo vody.

Mobilní telefon má dnes snad už opravdu každý a řada lidí jej nedá vůbec z ruky. Pokud proto chcete zvýšit šanci, že si zpráva rychle najde své čtenáře, doporučujeme k tomu využívat SMS. I s jejich rozesíláním Vám může Škola OnLine pomoci. Odeslání krátké textové zprávy ze školního informačního systému na mobilní telefon se přitom prakticky neliší od odeslání například e-mailu.

Strana 1 z 3První   Předchozí   [1]  2  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...