Vstupy pro březen 2020

Minulý týden se nesl v duchu řešení domácích úkolů a sdílení výukových zdrojů. Na tuto situaci jsme se rozhodli reagovat a s okamžitou platností navyšujeme datový prostor, který mají školy v rámci aplikace bezplatně k dispozici. Došlo i na rozšíření funkcí modulu Domácí úkoly a Výukové zdroje.

Tento článek je určen všem školám, které mají zpřístupněné moduly „Zápisy do 1. ročníku ZŠ“ a „Veřejné stránky školy“. Popisuje krok po kroku zpřístupnění odkaz na el. přihlášku k zápisu do 1. ročníku ZŠ pro zákonné zástupce budoucích prvňáčků.

Uzavření škol přineslo včera i jeden nový rekord. Nikdy v historii dosud se školním informačním systémem Škola OnLine během jednoho dne nepracovalo takové množství lidí. Padl i dosavadní rekord v podobě počtu zobrazených webových stránek, se kterými uživatelé v jeden den pracovali.

Aplikace Škola OnLine disponuje mnoha funkcemi a mezi ně patří Výukové zdroje a testy. V této nelehké době, kdy se žáci vzdělávají z domova je tento modul současně s domácími úkoly, které jsme vám představili v minulém článku, ideálním prostředkem jak žákům a rodičům zpřístupnit vzdělávací obsah v digitální podobě.   

V souvislosti s vyhlášeným mimořádným opatřením k onemocnění COVID-19 se nás často ptáte, jak řešit zrušení prezenční výuky ve školách.

Použijte školní akci typu Zrušení výuky se zobrazením v rozvrhu. Tento typ akce na rozdíl od školní akce Zrušení výuky provede zobrazení názvu akce v Kalendáři žákům/studentům a jejich zákonným zástupcům.

Strana 2 z 3První   Předchozí   1  [2]  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...