Vstupy pro říjen 2011

Výkaz Z 2-01 o školní družině a školním klubuKaždoroční předávání výkonového výkazu Z 2-01 o školní družině – klubu je nyní díky aplikaci Škola OnLine – Katedra výrazně příjemnější a jednodušší. Školní informační systém Katedra totiž před několika dny přišel s novou funkcí umožňující sestavení tohoto výkazu. Jednotlivé položky výkazu o školní družině – klubu jsou automaticky napočítány na základě údajů evidovaných v rámci školní matriky a evidence dětí docházejících do školní družiny – klubu.

Přestože v následujících letech obdrží vysoké školy ze státního rozpočtu o 1,2 miliardy korun méně, ve skutečnosti si finančně polepší. Kromě toho budou totiž moci čerpat 40 miliard z evropských fondů, konkrétně z projektů Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpl) a Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Josef Dobeš zároveň zdůrazňuje, že se ministerstvu školství podařilo výrazně zrychlit čerpání z obou operačních programů.

Na začátku a konci školního roku se na Linku důvěry obrací zvýšený počet osob, podobně tomu tak bylo i letos v září. Linku mohou kontaktovat prostřednictvím telefonu, e-mailu, Skype a chatu. Hlavními příčinami problémů mladistvých byla nepřízeň počasí na začátku září, zahájení školního roku a více povinností pro školáky.

MŠMT vyhlásilo 3. ročník Soutěže Finanční gramotnost 2011/2012. Celostátní soutěž je určena pro základní a střední školy a hodnotí teoretické a praktické znalosti v oblasti finanční gramotnosti. Probíhá paralelně ve dvou kategoriích (I. kategorie – 2. stupeň ZŠ, II. kategorie – SŠ) a čtyřech kolech. Školní, okresní a krajská kola se realizují distanční elektronickou formou prostřednictvím webových stránek http://www.fgsoutez.cz/.

Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pořádá v rámci národního projektu Klíče pro život odborné kurzy se zaměřením na rozvoj a zkvalitnění zájmového a neformálního vzdělávání. Jsou určeny pro pedagogy volného času, pro vychovatelky ve školních družinách a školních klubech i pro dobrovolníky pracující s dětmi a mládeží v nestátních neziskových organizacích a ve střediscích volného času.

Strana 1 z 4První   Předchozí   [1]  2  3  4  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...