Vstupy pro říjen 2012

Bez jediného hlasu proti prošla Senátem novela školského zákona týkající se úprav státních maturitních zkoušek.

V uplynulých dnech byl zahájen již 4. ročník soutěže Finanční gramotnost pro školní rok 2012/2013. Vyhlašuje ji MŠMT a již podruhé bude hodnocena v programu Excelence středních škol. Nejlepší výsledky účastníků pak budou výrazně zohledněny v rámci finančních odměn pedagogů, kteří dané žáky připravovali.

Ministerstvo školství (MŠMT) ukončilo příjem žádostí o eurodotace do akce „EU peníze základním školám“. Na základě výsledků této výzvy lze hovořit o velkém úspěchu. Peníze z evropských fondů (Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost - OP VK) se dostaly takřka do všech mimopražských škol po celé ČR.

Kontroloři Ministerstva školství ukončili procesní a finanční kontrolu v Centru pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT), které připravovalo státní maturity.

Žáci středních škol mají možnost zúčastnit se celorepublikové soutěže „Navrhni projekt“, kterou pro ně organizuje Ministerstvo pro místní rozvoj. Cílem akce je formou projektu spolufinancovaného z evropských fondů navrhnout, co by mělo lépe fungovat v okolí účastníků soutěže. Soupeřit lze až v pětičlenných týmech za pomoci svých pedagogů. Soutěž končí 30. listopadu 2012.

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Program je spolehlivý, ale i přesto v případě nejasností jsou tvůrci vždy ochotni ihned poradit a vyřešit problém.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...