Vstupy pro prosinec 2008

Dne 1. ledna 2009 nabývá účinnosti zákon č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění, ve znění pozdějších předpisů. Tento zákon nahrazuje dosavadní platný zákon č. 54/1956 Sb., o nemocenském pojištění zaměstnanců, ve znění pozdějších předpisů, spolu s jeho prováděcími předpisy, a přináší některé změny, které mají dopad i na žáky/studenty škol.

Do okruhu nemocenky pojištěných osob již nově nebudou patřit žáci a studenti. S ohledem na tuto skutečnost je 31. prosinec 2008, kdy jsou žáci a studenti z titulu studia na vysoké, střední a vyšší odborné škole a konzervatoři, studenti a žáci jiných škol nebo kurzů, jestliže se výuka na nich pro účely důchodového pojištění považuje z důvodu svého rozsahu a úrovně za studium na středních nebo vysokých školách, účastníky nemocenského pojištění.

Přejeme Všem příjemné prožití vánočních svátků a do roku 2009 hodně zdraví, štěstí a úspěchů.

Tým Škola OnLine

 

 

V průměru o jedno až tři procenta poklesly znalosti čerstvých středoškoláků z matematiky, češtiny a cizího jazyka podle testování 8 000 středoškoláků ČR (z celkového počtu 16 000) Metodickým a evaluačním centrem (MEC) Ostravské univerzity v Ostravě (OU). Děvčata vynikají v češtině, chlapci jsou lepší v matematice. I těmito výsledky se zabývala konference, která proběhla 27. 11. 2008 v aule Ostravské univerzity za přítomnosti participujících osobností a škol. Zaměřila se na vyhodnocení dvou programů: „Testování žáků 1. ročníků oborů poskytujících střední vzdělání s maturitní zkouškou" a „Test moderních českých (československých) dějin".
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...