Vstupy pro únor 2014

Už jen dny zbývají do okamžiku představení nové zásadní funkce školního informačního systému Škola OnLine. Funkcionality, kterou budou milovat učitelé, protože jim ušetří práci při opravování testů. Žákům zase Škola OnLine umožní získat spoustu jedniček… Modul testů! Již brzy ve Škole OnLine!

Jak jistě víte, karta žáka ve Školní matrice obsahuje poměrně mnoho údajů, které je potřeba pečlivě vyplnit. Tyto údaje musí být správné jak z hlediska předávání dat na MŠMT, tak z pohledu školy. Pokud se dostanete do situace, kdy žák/student ukončí vzdělávání na Vaší škole, přejde na jinou a poté se vrátí, je nutné mu z legislativních důvodů založit vždy novou kartu. Což znamená další pečlivé vyplňování všech údajů žáka ve Školní matrice. Abychom Vám tuto práci usnadnili, připravili jsme funkci Kopírování karty žáka.

Soft skills neboli měkké dovednosti či sociální kompetentnost zaměstnavatelé považují v současnosti za důležitější než odborné znalosti. Největší šanci na uplatnění mají absolventi se znalostí elektronické komunikace, kteří hovoří plynule cizím jazykem a jsou schopni zvládat konflikty a stres. Nástupní plat bakalářů se pohybuje v rozmezí 11 500 – 25 000 Kč, inženýrů 12 500 – 30 000 Kč. Vyplývá to z průzkumu Vysoké školy obchodní, který realizovala v loňském roce mezi zaměstnavateli v oblasti cestovního ruchu.

Školení na základy tvorby tiskových sestav zavítá po Praze a Karlových Varech i do Plzně. Celodenní prezenční školení bude probíhat v Plzni v úterý 25. března 2014. Nejedná se o prezentaci, ale skutečně odborné školení vedené lektorem přímo u počítačů, které budou po celou dobu k dispozici všem účastníkům.

V minulém článku o přihláškách na střední školu jsme Vám slíbili přihlášku, do které se automaticky doplní i údaje o škole, kam se žák hlásí. Plníme tedy slib a tato přihláška je nyní dostupná v Tiskových sestavách pod názvem "Přihláška ke vzdělávání 9. ročník - s údaji o zaevidované SŠ". Samozřejmostí jsou verze i pro ostatní ročníky. Pro správnou funkci této tiskové sestavy je však nutné vyplnit příslušné údaje v matrice na kartě žáka a to na záložce Další vzdělávání.

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...