Vstupy pro březen 2015

Jan Amos Komenský, učitel národů, se narodil 28. března 1592 na Moravě. Tento den je proto oficiálně považován i za český Den učitelů.

Škola OnLine se k oslavám tohoto svátku připojuje a přeje všem pedagogům hodně zdaru, nadšení a neutuchajícího elánu pro vykonávání této náročné profese.

Dovolujeme si Vás pozvat na školení které by Vám měla usnadnit a zpříjemnit práci se systémem Škola OnLine a to při správě a předávání dat ze školní matriky na MŠMT, které bude aktuální opět na počátku dubna 2015. Po Praze zavítá nyní toto školení do Ostravy!

Další předávání údajů o žácích se nezadržitelně blíží. Již v těchto dnech mohou proto školy ověřovat správnost vedení školní matriky na testovacím serveru MŠMT. 1. dubna pak bude spuštěn i ostrý server pro příjemdat v rámci jarního individuálního sběru dat ze školní matriky za období od 1. 9. 2014 do 31. 3. 2015.

Připravili jsme pro Vás stručný přehled novinek ve Škole OnLine za měsíc únor. Novinky se týkají jak základních, tak i středních škol a VOŠ. Jedná se o několik úprav na jednotlivých formulářích, aktualizace číselníků a také nové či upravené tiskové sestavy. Doufáme, že vám tyto novinky pomohou ve Vaší práci. Podrobnosti najdete v tomto článku.

Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...