Vstupy pro duben 2009

Chystá vaše škola renovaci šaten nebo nákup školního nábytku? Využijte nabídku společnosti TechnoBank s.r.o.

Tento český výrobce nabízí kovové šatní skříňky odolné konstrukce s bezpečnostními prvky - dvouplášťové dveře. Dále nabízí ergonomický školní nábytek s možností výškového nastavení.

Nabízený sortiment a další potřebné informace včetně kontaktů naleznete na www.skolninabytek.com.

TechnoBank (inzerce), 27.4.2009

Chtěli byste při práci s aplikací Katedra využívat možnost tvorby a tisku různých dokumentů a nevíte, jak na to? Pak využijte nové videonápovědy na generování tiskových sestav ve Škole OnLine.

Z videosekvencí "Tvorba dokumentů - jednoduchý dokument" a "Tvorba dokumentů - složitější dokument" se dozvíte řadu důležitých informací o celém procesu tvorby tiskových sestav. Najdete zde návod, jak definovat datovou strukturu dokumentu, jak v aplikaci Word připravit pevnou "kostru" tiskové sestavy a jak do ní nadefinovat správná datová pole. Nakonec uvidíte, které kroky vedou k finálnímu vygenerování vytvořeného dokumentu s konkrétními údaji.

Místo několika kilogramů učebnic a sešitů mít v tašce či batohu jednokilový netbook? To je jistě sen mnoha českých žáků a zřejmě i jejich rodičů. Tuto inovaci, která dětem přináší nejen novou techniku, ale i úlevu pro páteř, v současnosti zkoušejí v Katovicích. A pokud testovací projekt v tomto polském městě skončí úspěšně, přibudou od září.

Odborníci do přístrojů nahráli učebnice, slovníky, mapy a tabulky s matematickými vzorečky. Jsou také vybaveny pro připojení k internetu. A jak jsou netbooky chráněny proti poškození? Dodávající firma Intel na ně instaluje speciální gumový potah.

Dnes začíná písemnými pracemi období maturitních zkoušek. Na jeho úvod dostaly školy dobrou zprávu od společnosti SEVT, a.s. a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT).

SEVT po domluvě s MŠMT zařazuje do nabídky nové bianco maturitní vysvědčení s číslováním pod číslem 49 999 5. Podle vyjádření společnosti SEVT, a.s. budou tyto nové formuláře speciálního formátu (210×287) se všemi stanovenými prvky k dispozici 24. dubna, objednávky ale mohou zájemci zasílat už nyní. Cena za kus je 12 Kč vč. DPH.

Vytvořit slovník, který pomáhá v dorozumění se neslyšícím z řady zemí Evropské unie včetně České republiky, se rozhodli žáci gymnázia pro sluchově postižené ze švédského města Örebro.

Projekt Spreadthesign, dotovaný z programu Leonardo da Vinci, umožňuje neslyšícím překládat slova nebo věty ve znakové řeči v rámci 11 evropských jazyků: angličtiny, češtiny, finštiny, francouzštiny, litevštiny, němčiny, portugalštiny, ruštiny, španělštiny, švédštiny a turečtiny.

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...