Vstupy pro duben 2012

CERMAT opět připravil pro letošní maturanty průvodce maturitní zkouškou. Je zaměřen na společnou (státní) část maturity a zahrnuje nejvýznamnější informace, které maturantům pomohou či usnadní zkouškou dospělosti projít. Oproti loňskému roku, kdy odstartovala nová podoba maturitní zkoušky, se v organizaci společné části uskutečnilo několik změn, které by měly mít u maturantů pozitivní ohlas. I tyto novinky jsou v Žákovském průvodci maturitní zkouškou 2012 zahrnuty.

V rámci klíčové aktivity Uznávání neformálního vzdělávání projektu Klíče pro život vyšel další sborník „Cesty k uznávání“. Zahrnuje příspěvky z Konference k uznávání neformálního vzdělávání z listopadu 2011 v Praze.

V letošním 4. ročníku soutěže O nejlepšího učitele angličtiny za rok 2011 pořádané ve spolupráci s jazykovou společností Wattsenglish byly fondem Prague Post v Americkém centru v Praze zvoleny 3 nejlepší pedagožky: Soňa Morávková (ZŠ a MŠ Angel Praha), Petra Plíhalová (ZŠ a MŠ Klíč Česká Lípa) a Helena Pálenská (ZŠ a MŠ Hanspaulka, Praha).

V úterý 17. dubna 2012 byla v národním informačním centru pro mládež oficiálně zahájena kampaň „Information right now! Young people are asking“ pod záštitou Rady Evropy a organizace ERYICA. Cílem akce je upozornit mládež na jejich práva, zejména na právo informace, a zviditelnit informační služby pro mládež a zvýšit povědomí o informačních centrech pro mládež po celé Evropě.

Ve dnech 21. a 22. června 2012 pořádá MŠMT v Národní technické knihovně v Praze v rámci projektu Podpora technických a přírodovědných oborů 1. dětskou vědeckou konferenci. Akce je určena pro zájemce ve věku 10 až 15 let. Účast na konferenci, občerstvení a ubytování jsou zdarma.

Strana 1 z 3První   Předchozí   [1]  2  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...