Vstupy pro duben 2015

Po několika měsících veřejného testování si od dnešního dne mohou uživatelé stáhnout první oficiální verzi aplikace Škola OnLine pro mobilní zařízení. Aplikace je určena pro učitele, žáky i rodiče na školách, které používají školní informační systém Škola OnLine. Je ke stažení zdarma pro operační systémy Android ve verzi 4.0 a vyšší, iOS ve verzi 6.0 a novější i pro Windows Phone 8 a 8.1.

Škola OnLine Vám od letošního roku umožňuje nahrávat výsledky jednotných přijímacích zkoušek na střední školy formou souboru získaného z IS CERTIS. Výhodou je, že můžete tyto výsledky rovnou zasadit do kontextu s ostatními údaji o uchazeči, které jste si do Školy OnLine zadali z přihlášky ke studiu, či z přijímacích zkoušek konaných Vaší školou a rychle a snadno tak rozhodnout o přijetí či nepřijetí konkrétního uchazeče.

Vadí vám duplicitní přihlašování do správy školního webu? Duální přepisování aktualit, školních akcí či jídelníčku?

Projekt Web školy řeší tuto problematiku pomocí webových služeb. Pod stejným přihlášením, jaké máte do Školy OnLine, se snadno připojíte do administračního systému. Je možné synchronizovat školní akce, školní jídelníček či jiné další volitelné služby. Nastavení této služby trvá jen pár hodin.

Tato zajímavá vize - tedy tablet pro každé dítě zdarma - vyplývá ze zprávy nazvané "Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy České republiky na období 2015-2020", kterou ve středu předložil vládě ministr školství Marcel Chládek.

Opět po měsíci bychom Vás rádi informovali o novinkách a změnách ve Škole OnLine, většina novinek se tentokrát týká všech typů škol, jsou zde však i úpravy v přijímacím řízení na střední školy a VOŠ. A jako vždy přibylo několik nových tiskových sestav, tentokrát na výpis průběžného hodnocení. Podívejme se tedy na změny a novinky podrobněji v tomto článku.

Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Program je spolehlivý, ale i přesto v případě nejasností jsou tvůrci vždy ochotni ihned poradit a vyřešit problém.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...