Vstupy pro květen 2008


Již zítra končí soutěž na tvorbu tiskových, kterou vyhlásila CCA Group a.s. Do půlnoci 31. května tedy ještě můžete zaslat své vlastní výtvory na e-mail sestavy@skolaonline.cz a získat jednu z pěti finančních cen:

 

1.    místo: 5 000 Kč
2.    místo: 3 000 Kč
3.    místo: 2 000 Kč
4.    místo: 1 000 Kč
5.    místo: 1 000 Kč

Podrobné informace k soutěži najdete zde.


Pokud se chystáte na evidování letošních maturitních zkoušek v aplikaci Katedra a nejste si jisti, že ovládáte veškeré potřebné kroky, nevěšte hlavu. Vytvořili jsme pro vás tzv. tahák, který vás provede všemi úskalími maturitních evidencí, takže vše zvládnete úspěšně.

Tento tahák najdete zde.

Pokud jste se setkali s chybou při práci s kalendářem v aplikaci Katedra (zápis do třídní knihy, zápis hodnocení, atd.), je způsobena pravděpodobně nastavením Vašeho prohlížeče. Řešení tohoto problému je ve většině případů velmi jednoduché - stačí vyvolat znovunačtení formuláře s Vaším osobním kalendářem. Tuto akci spustíte ve většině prohlížečů stiskem tlačítka F5 ve chvíli, kdy používáte již zmiňovaný formulář s kalendářem.

Školní matrika školy nebo školského zařízení je v novém školském zákoně (zákon č. 561/2004 Sb.) formulována jako nové označení pro evidenci dětí, žáků a studentů škol a školských zařízení. Zákon v § 28 výslovně vymezuje okruh údajů ve školní matrice vedených, subjekty odpovědné za vedení školní matriky, subjekty zapojené do sdružování údajů ze školních matrik a další náležitosti vedení školní matriky. Předávání údajů upravuje vyhláška č. 364/2005 Sb., resp. č. 389/2006 Sb. o vedení dokumentace škol a školských zařízení a školní matriky a o předávání údajů z dokumentace škol a školských zařízení a ze školní matriky (vyhláška o dokumentaci škol a školských zařízení).

"Předávání dat do školní matriky" ve formátu doc zde ke stažení.

Tento článek Vám poví jak Vám s touto skutečností pomůže Škola OnLine...
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...