Vstupy pro květen 2011

V neděli 29. května kolem 17:00 napadli hackeři internetové stránky se vzorovými testy a informacemi o státní maturitní zkoušce. Na webu totiž začala hrát „písnička o maturitě“. Ihned poté byly stránky vypnuty a technici začali ihned útok intenzivně řešit. Nyní je již vše v pořádku a web je zabezpečený.

"Vzdělání je sladkým plodem hořkého kořene", řekl již ve druhém století před naším letopočtem Marcus Porcius Cato. Pro mnohé z nás má vzdělávání nádech hořkosti. Avšak to, co je na počátku tím „hořkým kořenem“, se po určité době může změnit ve sladký plod. Tím jsou znalosti a dovednosti nabyté v průběhu vzdělávání. A ty právě člověku mohou pomoci k úspěchu v pracovním i soukromém životě.

Ve dnech 3. – 4. 6. 2011 se bude konat v prostorách Strahovského kláštera mezinárodní literárně-dramatický festival Děti, čtěte! pořádaný nakladatelstvím Meander, Mladou frontou a jinými, na který jsou zvány všechny děti, rodiče i učitelé. Na této akci bude prezentována podpora čtenářské gramotnosti v rámci akce EU peníze školám.

Do této soutěže se přihlásilo celkem 47 autorů. Dne 23. 5. vybrala porota do finále z více než 50 návrhů 5 soutěžících, a to Matěje Moravce, Kamilu Vejrostovou, Jakuba Grubera, Michala Slobodu a Ondřeje Zitu. Jejich návrhy nejvíce zaujaly porotu, přesto k nim měla některé připomínky, které finalistům příští týden sdělí, a následně ve druhém kole vybere vítěze. V druhé polovině června pak bude vítězné logo představeno veřejnosti.

Ministerstvo školství a Národní institut pro další vzdělávání zvou učitele ZŠ a nižších stupňů víceletých gymnázií na celostátní konferenci s názvem „Matematika v běžném životě“. Uskuteční se 6. června 2011 od 9:30 do 14:00 přímo na MŠMT v budově C 081 a vstup je 200 Kč. Na sjezdu zazní referáty např. na téma „Matematika v evropském kontextu“, „Může učitel ovlivnit vztah žáka k matematice?“, „Smysl předmatematické výchovy“ a jiné.

Strana 1 z 5První   Předchozí   [1]  2  3  4  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...