Vstupy pro květen 2012

V úterý 29. května uspořádali odboráři před sídlem MŠMT protestní akci. Projevili tak svůj nesouhlas s chystanou reformou školství, zejména kritizovali plánované zavedení zápisného na vysokých školách či škrty v rozpočtu resortu. S protestujícími pohovořil i ministr školství Petr Fiala. Od odborářů obdržel dopisy, v nichž objasňují, co jim na připravovaných reformách nejvíce vadí. Premiér Petr Nečas odmítnul iniciativu odborářů podpořit.

Ministr školství Petr Fiala přerušil navrhovanou reformu financování škol svého předchůdce Josefa Dobeše, a to do doby, než bude znám rozpočet pro roky 2013 a 2014. Původně totiž bylo v plánu financovat školy dle naplněnosti jejich tříd, to by však vedlo ke slučování popř. rušení některých škol, zejména v malých obcích.

Maturitní vysvědčení obdrží každý žák, který úspěšně vykonal maturitní zkoušku, a to nejpozději do 6 pracovních dnů poté, co škola předá CERMATu výsledky ústních zkoušek společné části a profilových zkoušek všech svých maturantů. Ten, kdo konal zkoušku společné části maturitní zkoušky, obdrží protokol o výsledcích společné části maturitní zkoušky.

Od 21. května do 8. června testují základní školy znalosti svých žáků 5. a 9. tříd z matematiky, českého jazyka a cizího jazyka. Do letošní generálky se zapojilo 165.000 žáků z 3.700 základních škol. Testy vyplňují děti na počítači, který je automaticky po jejich ukončení vyhodnotí, jejich výsledky jsou tedy okamžitě známé.

Písemné maturity v květnu letošního školního roku se konaly na 1.226 středních školách. Úspěšně vykonaných zkoušek z didaktických testů bylo 167,4 tisíc a neúspěšně 11 tisíc. V základní úrovni testu z českého jazyka neuspělo 1,1 % žáků (loni 2,8 %), z matematiky 19,6 % (loni 15,4 %), z anglického jazyka 4,3 % a z německého jazyka 12 %. Více informací naleznete na stránkách společnosti CERMAT.

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...