Vstupy pro květen 2015

S blížícím se koncem školního roku přichází pomalu čas přípravy na nový školní rok a tím pádem i čas na tvorbu nového rozvrhu. Připravili jsme pro Váš školení zaměřené právě na jeho tvorbu a s tím spojené suplování a školní akce. Školení je určeno jak pro administrátory, tak pro učitele, kteří se s rozvrhem a zadáváním suplování setkávají při každodenní činnosti. Vzhledem k velkému zájmu o toto školení v Praze jsme vypsali termín školení i pro Moravu, který je nyní již z části obsazen, proto s registrací neváhejte.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo pomůcku určenou ředitelům škol jako obecné doporučení, které má usnadnit proces tvorby školního řádu, jenž by splňoval nároky na funkčnost, úplnost a vnitřní konzistenci a byl konformní s obecně závaznými právními předpisy. Pomůcka je společná pro všechny druhy škol s tím, že některá témata jsou využitelná pouze pro některé druhy škol. Ze strany MŠMT se nejedná o závazný předpis nebo nařízení, ale pouze doporučení.

S blížícím se koncem školního roku přichází pomalu čas přípravy na nový školní rok a tím pádem i čas na tvorbu nového rozvrhu. Připravili jsme pro Váš školení zaměřené právě na jeho tvorbu a s tím spojené suplování a školní akce. Školení je určeno jak pro administrátory, tak pro učitele, kteří se s rozvrhem a zadáváním suplování setkávají při každodenní činnosti.

Chcete si ověřit jak je na Vaší škole efektivní výuka průřezových témat? Chcete porovnat výsledky své školy s ostatními školami z celé ČR?

Na počátku června (1.6. - 5.6.2015) bude společnost SCIO realizovat srovnávací testování znalostí v oblasti průřezových témat. Testování je určené pro žáky 8. a 9. ročníků ZŠ a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií a bude poskytováno ZDARMA. Testovat se bude on-line formou, po testování školy obdrží individuální i souhrnné vyhodnocení výsledků.

Po tragickém útoku na žáky střední školy ve Žďáru nad Sázavou na sklonku minulého roku se začalo více mluvit i o zabezpečení škol. Tématu, které stálo dlouhou dobu na okraji zájmu. Ministerstvo školství přispěchalo i s dotačním programem, který umožňuje získat školám prostředky na lepší zabezpečení objektů. Na nedávné tiskové konferenci pak ministr Chládek představil vizi, jak by měla škola zajistit vyšší bezpečnost svých žáků.

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...