Vstupy pro květen 2020

 S ohledem na aktuální situaci a z důvodu zrušení několika termínů školení vlivem situace ohledně koronaviru, jsme pro Vás připravili na červen online školení administrátorů aplikace Škola OnLine věnované aktuálním tématům Tisk vysvědčení v 2. pololetí 2019/2020, Příprava aplikace na nový školní rok, Školní matrika a nejčastěji generované tiskové výstupy. 

Od 11. května bude možná osobní přítomnost žáků a studentů závěrečných ročníků středních škol, konzervatoří a vyšších odborných škol, a to zejména za účelem přípravy na maturitní a závěrečné zkoušky a absolutoria. Do škol budou moci docházet také žáci 9. ročníků, a to za účelem přípravy na přijímací zkoušky na střední školy. Docházka u výše uvedených nebude povinná, bude probíhat ve skupinách v maximálním počtu 15 osob. V těchto dnech vás tedy určitě zajímá, kolik žáků bude mít ve skutečnosti o dobrovolné konzultace zájem, a jak případně žákům umožnit přihlašování na tyto konzultace.

Doporučujeme pro tyto účely využít modulu Zápisy na akce, prostřednictvím kterého se následně žáci mohou přihlašovat na předem vypsané konzultační hodiny v rámci skupin s maximální kapacitou 15 žáků. 

V souvislosti s uvolňováním situace ve školství a přítomnosti některých žáků ve škole, MŠMT vydalo Soubor hygienických pokynů pro školy a školská zařízení do konce školního roku 2019/2020. Součástí materiálů je také Čestné prohlášení o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. Toto prohlášení jsme pro Vás připravili do školního informačním systému, kde jsme umožnili jeho generování přímo ze školní matriky. 

Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...