Vstupy pro červen 2015

Právě nyní, kdy si žáci a studenti začínají pozvolna užívat prázdnin, nastává pro zaměstnance škol období, kdy je vhodné připravit si Školu OnLine pro práci v novém školním roce. Abyste mohli od září hladce vplout do školního roku 2015/2016, je zapotřebí převést žáky/studenty do vyšších ročníků, připravit Školu OnLine pro tvorbu rozvrhu, tedy například nastavit, kolik budete v novém školním roce používat vyučovacích hodin, jaké předměty budete učit a podobně. Většinu této přípravy můžete provést v několika snadných krocích pomocí našeho průvodce převodem dat na nový školní rok, kterého naleznete v menu Ostatní - Převod dat - Nový školní rok.

Všem žákům a studentům přejeme krásné a prosluněné prázdniny plné nových zážitků, učitelům pak příjemně strávenou zaslouženou dovolenou!

 

Těšíme se s Vámi na shledanou nejpozději ve školním roce 2015/2016, 

Vaše ŠKOLA ONLINE a.s.

Školní rok 2014/2015 se pomalu blíží ke konci a je tak nejvyšší čas začít řešit přípravu školního informačního systému na nový školní rok. Jste škola, která na náš školní informační systém přešla v nedávné době? Nebo jste dlouholetým uživatelem, ale přijali jste od září nové učitele, kteří se Školou OnLine nikdy nepracovali? Pak je toto školení určeno právě pro Vás. Školení je zaměřeno na seznámení pedagogických pracovníků se základní funkčností systému a na jeho využití v každodenní práci. Toto školení proběhne 26. 8. 2015 v Praze.

Tvorba rozvrhu ve Škole OnLine je nyní snazší než kdykoli předtím. Zapracovali jsme do aplikace našeptávání volných hodin při tvorbě rozvrhu. Toto "našeptávání" znamená, že Vám aplikace při tvorbě rozvrhu napoví, ve kterých hodinách má daný učitel a třída volno a je tedy možné do nich umístit výuku. Takovéto volné (neobsazené) hodiny se při uchopení lístečku s hodinou podbarví výraznou zelenou barvou a Vy tak přesně víte, do kterých polí je možné lístek s hodinou umístit.

Tentokrát se podíváme na novinky, které jsme pro Vás připravili v uplynulých týdnech. Novinek je poměrně mnoho, projdeme je tedy stručně jednu po druhé. Část z nich se týká vysokých škol a najdete je v poslední části článku. Jako vždy také přibyly, či byly upraveny tiskové sestavy. Největší novinkou je tentokrát našeptávač rozvrhu a aby toho našeptávání nebylo málo, přibyl do školní matriky našeptávač adres, který již možná znáte z přijímacího řízení na středních školách a VOŠ.

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Program je spolehlivý, ale i přesto v případě nejasností jsou tvůrci vždy ochotni ihned poradit a vyřešit problém.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...