Vstupy pro srpen 2011

Školní rok ještě ani nezačal, ale jedné z plzeňských středních škol již anonym vyhrožoval bombou. Policie žádný nástražný systém nenašla. Dva mladíky ve věku 20 let, kteří měli na škole včera skládat zkoušky, však dopadla již za 20 minut.

Od června 2011 je v provozu Školský portál Pardubického kraje. Pracovníci ve školství, management škol, žáci a studenti, ale i široká veřejnost budou tento nový nástroj využívat především od září, kdy bude zahájen nový školní rok.

Ministr školství Josef Dobeš a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg dosáhli včera v pozdních večerních hodinách shody při řešení současné vládní krize. Ministr Josef Dobeš jednal od pátku s premiérem Petrem Nečasem ve snaze najít řešení situace, kdy ministři TOP 09 odmítali chodit na jednání kabinetu, dokud bude Ladislav Bátora působit na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy.

Od září tohoto roku začne 20 českých škol testovat smlouvy se zákonnými zástupci problémových žáků. Jedná se o možnost, jak řešit problémy ve vzdělávání a výchově žáků společně. V těchto dohodách budou zřetelně uvedeny povinnosti školy, žáků a rodičů. Mezi nejčastější prohřešky žáků patří pozdní příchody do vyučování, porušování pravidel školního řádu a odmítání spolupráce s pedagogicko-psychologickou poradnou. Některé školy se však obávají, že ne všichni rodiče budou chtít takovýto druh smlouvy se školou uzavřít.

Obce, které hlásí nedostatek míst pro děti v mateřských školách, využívají možnosti nechat si postavit tzv. kontejnerové školky montované z plechů. Výhodou je jejich postavení maximálně za dva měsíce a s tím spojené o 30 % nižší finanční náklady než kamenné stavby, např. cena jednotřídky se pohybuje mezi 2,5 a 5 miliony korun.

Strana 1 z 5První   Předchozí   [1]  2  3  4  5  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...