Vstupy pro srpen 2012

Školní informační systém Škola OnLine se i po celý školní rok 2011/2012 rozvíjel a přinášel svým uživatelům nové funkce a možnosti. Následující článek Vám poskytne stručný nástin těch nejdůležitějších novinek zapracovaných v uplynulém školním roce. Při jejich realizaci jsme vycházeli z požadavků škol a zároveň jsme reagovali na legislativní změny. Ve školním roce 2012/2013 jsme nadále otevření přijímat vaše návrhy na vylepšení systému Škola OnLine. A již nyní víme, že je nač se těšit...

Buďte stále aktivní a nadále se vzdělávejte! Přijďte 6. září mezi 13. a 18. hodinou do Domu zahraničních služeb, Na Poříčí 4, Praha 1 a zúčastněte se akce Grundtvig Day 2012 aneb Na vzdělávání není nikdy pozdě pořádanou v rámci Týdne vzdělávání dospělých. Akce je určena odborníkům z oblasti vzdělávání dospělých i široké dospělé veřejnosti s cílem motivovat ji k aktivnímu zapojení do dalšího vzdělávání.

Od 1. září 2012 začíná platit novela vyhlášky č. 48/2005 Sb., o základním vzdělávání, která se věnuje např. počtu vyučovacích hodin a přestávkám mezi nimi, plnění PŠD v zahraničí nebo slovnímu hodnocení.

Již ve středu 29. 8. 2012 v době mezi 10.00 a 11.30 bude společnost ŠKOLA ONLINE a.s. pořádat pro své zákazníky bezplatný webový seminář. Určený bude tentokrát novým učitelům, kteří se ještě nesetkali se systémem Škola OnLine, nebo jsou začátečníky a chtějí si základy práce s aplikací zopakovat. Začátek webového semináře bude sloužit k orientaci v systému, dále jak se přihlásit - odhlásit a k představení účelu celé aplikace. Následně se podíváme na rozvrh hodin a práci s ním. Naučíme se evidovat a omlouvat docházku a také zadávat známky. Na závěr si ukážeme, jak lze například vytisknout seznam žáků. Registrujte se a zajistěte si místo na semináři!

Napadlo vás někdy, jak vypadá dnešní svět očima dvanáctiletého kluka nebo desetiletého děvčete? Co si o něm myslí patnáctiletá slečna nebo stejně starý chlapec? Co v něm pokládají za důležité? Jak prožívají svou situaci ve škole, v rodině, mezi kamarády? Na čem jim skutečně záleží – a proč? Odpovědi na tyto otázky přinesl unikátní výzkum „Hodnotové orientace dětí ve věku 6 až 15 let“.

Strana 1 z 3První   Předchozí   [1]  2  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...