Vstupy pro srpen 2021

Od roku 2012 byla ve fázi pokusného ověřování na vybraných školách možnost získání středního vzdělání s výučním listem a středního vzdělání s maturitní zkouškou. Tento  model  se projevil jako vhodný, a proto došlo k zakotvení této možnosti do právních předpisů. 

Všechny střední školy tak mohou od školního roku 2021/2022 standardně vzdělávat žáky v těchto spojených oborech (L0+H) podle novelizovaných školských předpisů. V souladu s touto novelou byla upravena aplikace Škola OnLine. 

První den ve škole obvykle bývá kratší a žáci se neučí podle stanoveného rozvrhu. Mohlo by Vás tedy zajímat jak tuto situaci řešit z hlediska rozvrhu ve Škole OnLine. Nabízíme Vám nyní dva možné postupy, jistě si sami vyberete ten, který je pro Vás výhodnější.

 



Provedli jste převod dat na nový školní rok a chystáte se ukončit vzdělávání žákům, kteří nebudou pokračovat ve vzdělávání na Vaší škole, případně přestupují na SŠ a nedaří se Vám nastavené datum ukončení na kartě žáka uložit? 

Jste nový učitel na škole a rádi byste se seznámili s používáním systému Škola OnLine? Rozšiřujete oblast používání modulů na vaší škole o třídní knihu, případně elektronickou žákovskou a nevíte jak tyto moduly používat? Právě pro vás jsou určeny naše webináře, na kterých vás seznámíme s prostředím aplikace Škola a s nejčastěji využívanými funkcemi, které jako učitel budete pravděpodobně rutinně používat. Pomůžeme vám s orientací v systému, ukážeme jak provádět zápis do třídní knihy, zadávat hodnocení, či jak využívat modul Komunikace pro komunikaci s rodiči a žáky.  

Abyste mohli od září hladce vplout do školního roku 2021/2022, je zapotřebí připravit Školu OnLine pro nový školní rok. Tato příprava zahrnuje založení nového školního roku, převod číselníků (předměty, učitelé, stupnice hodnocení, vyučovací hodiny apod.) a následný převod žáků do vyšších ročníků. Většinu této přípravy můžete provést v několika snadných krocích pomocí našeho průvodce převodem dat na nový školní rok, kterého naleznete v menu Správa aplikace - Převod dat - Nový školní rok.

 

 

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...