Vstupy pro září 2009

Odbor předškolního, základního a základního uměleckého vzdělávání ministerstva školství vydal souhrn informací a doporučení k vyplňování vysvědčení na základních školách s platností od školního roku 2009/2010. Materiál vznikl jako strukturovaný souhrn odpovědí na značné množství dotazů škol k problematice vyplňování vysvědčení. Informace je periodicky doplňována o další doporučení tak, aby poskytovala školám komplexní informaci soustředěnou do jednoho materiálu.

Vzhledem k připravovaným rozpočtovým škrtům plánuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy slučování i rušení základních a středních škol po celém Česku. Ubývá totiž žáků a budovy jsou prý zbytečně nenaplněné. Brzkou realitou se tak mohou stát třídy se 30 a více žáky, jako to bylo běžné před dvaceti lety.

Více informací najdete na portálu Novinky.cz.

 

 

 

Jiří Slaný, Škola OnLine, 21.9.2009

Zastaralá technika a její všeobecně malé využívání, to jsou hlavní výstupy ze šetření, které provedla Česká školní inspekce (ČŠI) na českých základních školách.

Celých 44 % počítačů je starších než 5 let. Školám ale na novou techniku chybí dostatek prostředků a pro správné využívání počítačů nebo interaktivních tabulí často nemají dostatečnou metodickou podporu.

Na nedodržování autorského zákona ve školách se snaží reagovat ministerstvo školství prostřednictvím nově vydaného sdělení školám. V něm upozorňuje školy a školská zařízení na nutnost důsledného dodržování zákona č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů (autorský zákon).

Chystá vaše škola renovaci šaten nebo nákup školního nábytku? Využijte nabídky společnosti TechnoBank s.r.o.

Tento český výrobce nabízí  kovové šatní skříňky odolné konstrukce s bezpečnostními prvky - dvouplášťové dveře. Dále nabízí ergonomický školní nábytek s možností výškového nastavení.

Nabízený sortiment a další potřebné informace včetně kontaktů naleznete na www.skolninabytek.com.

TechnoBank (inzerce), 15.9.2009

Strana 1 z 3První   Předchozí   [1]  2  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...