Vstupy pro září 2012

Na konci srpna 2012 se v Kolíně nad Rýnem konala Mezinárodní geografická olympiáda. Za Českou republiku se jí za finanční podpory MŠMT zúčastnili 4 středoškoláci, kteří v květnu 2012 byli úspěšní v naší národní Zeměpisné olympiádě. Soutěž byla orientována na všeobecné geografické znalosti, dovednosti práce v terénu, vytváření map či třídění informací.

Vaše dítě onemocní a vy jako rodič máte povinnost jeho nepřítomnost ve škole okamžitě omluvit. Můžete zavolat do školy, avšak nemusí se vám podařit hned napoprvé zastihnout třídního učitele. Levnější, rychlejší a jednodušší pomoc vám nabízí Škola OnLine a její funkce Elektronická omluvenka.

Jste uživatelem systému Škola OnLine, který má na starost vedení školní matriky a předávání výstupů z ní na Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy? Pak v pondělí 1. října budete mít možnost zúčastnit se bezplatného webového semináře, který bude věnován velmi aktuálnímu tématu – individuálnímu sběru dat ze školní matriky. V rámci semináře se budeme určitě věnovat novinkám v evidenci žáků, ale naučíme se i způsob, jak efektivně odhalovat a napravovat nedostatky v evidenci.

OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj) vypracovala zprávu o resortu vzdělávání pro rok 2012 na základě porovnání vzdělávacích systémů členských států. Tento článek vás seznámí s jejími nejdůležitějšími body.

Již 1. října 2012 se rozběhne další individuální sběr dat o žácích základních, středních škol a konzervatoří a o uchazečích vyšších odborných škol. Na předání a kontrolu dat budou mít školy čas pouze do pondělí 15. října. Ověřit správnost dat však můžete již nyní!

Strana 1 z 3První   Předchozí   [1]  2  3  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...