Vstupy pro září 2015

Stalo se Vám, že při kontrole exportu dat pro MŠMT na Vás ve Škole OnLine vyskočila chyba, že s platností od 1. 9. není nastavena některá položka a Vy jste si přitom jistí, že tato položka je správně vyplněna? Pak bude problém nejspíše v historii této položky. Všechny žlutě podbarvené kolonky ve Škole OnLine obsahují údaje, které jsou přímo předávány na MŠMT při podzimním i jarním sběru dat. Těmto položkám je potřeba věnovat zvýšenou pozornost – u některých z nich je totiž evidována celá jejich historie a to proto, že tyto položky se mohou v průběhu vzdělávání žáka měnit a je nutné mít možnost vždy dohledat kdy, a jak se tato položka měnila.

Již ve čtvrtek 1. 10. 2015 bude jako každý rok spuštěn ostrý server pro sběr dat ze školní matriky. Do té doby si stále můžete otestovat svá data na kontrolním servetu MŠMT a to na adrese https://profa.uiv.cz/matrikas/ postup tohoto kontrolního sběru je shodný jako při ostrém, pouze se tato data nikam neodesílají. Během tohoto "cvičného" předání dat provede server MŠMT kontroly konzistence a faktického obsahu dat a Vy tak máte možnosti si předem dohledat a opravit všechny případné chyby.

Připravili jsme pro Vás další běh oblíbeného Školení na základy tvorby tiskových sestav, tentokrát ve více městech, tak abyste si mohli vybrat místo a termín, které Vám budou nejvíce vyhovovat. Nejedná se o prezentaci, ale skutečné školení vedené lektorem přímo u počítačů, které budou po celou dobu k dispozici všem účastníkům.

 

Pro naši plzeňskou pobočku hledáme pracovníka/pracovnici do oddělení zákaznické podpory. Oddělení zprostředkovává veškerou komunikaci se stávajícími zákazníky – uživateli nejrozšířenějšího webového školního informačního systému Škola OnLine. Podpora je poskytována telefonicky, e-mailem i osobní formou přímo u zákazníka. Oddělení je zodpovědné i za vytváření podpůrných materiálů (příruček,…) a další administrativní činnosti.

Jednou z častých situací, do které se uživatelé mohou po prázdninách dostat je zapomenutí hesla, případně uživatelského jména a tím pádem nemožnost přístupu do systému. Jak postupovat ocitnete-li se v této situaci? Řešení jsou různá, podle toho, zda jste žák, rodič, či zaměstnanec školy a jejich popis najdete v tomto článku.

 

Strana 1 z 2První   Předchozí   [1]  2  Další   Poslední   
Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...