22

 

Zástupci Školy OnLine se zúčastnili v Českých Budějovicích 14. ročníku veletrhu Vzdělání a řemeslo. Zde se od 16. do 18. září představilo celkem 111 základních, středních, vyšších odborných a vysokých škol včetně 2 zástupců z Rakouska a Německa. Celkem byly k vidění stánky a prezentace 156 vystavovatelů.

 

Školy zde představily svou činnost jak ve všeobecně-vzdělávací rovině, tak v oborech, na něž se specializuje. Návštěvníci díky tomu viděli výrobky ze dřeva, keramiku, bižuterii nebo klenoty. Velmi vyhledávané byly i ochutnávky různých sladkých i slaných dobrot a nápojů.

Žáci zde rovněž prezentovali výsledky své činnosti chovatelské (objevili se plazy nebo ryby), aranžérské a v rámci řady soutěží třeba aranžérské, malířské či sochařské umění. Zpestřením pobytu na výstavišti byly také módní přehlídky a hudební produkce.

Kromě nich se návštěvníci výstaviště mohli seznámit s činností řady firem, veřejně prospěšných organizací a úřadů, jež v celé České republice poskytují možnost uplatnění absolventům škol a vzdělávacích institucí. Žáci a studenti si tak mohli např. vyzkoušet policejní výstroj a výzbroj, prohlédnout si školní a kancelářské výrobky hned několika firem, shlédnout expozice několika organizací, které pomáhají osobám s tělesným či mentálním postižením zapojit se do života, nebo navštívit informační a poradní středisko pro volbu povolání Úřadu práce v Českých Budějovicích.

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...