27

Chtěli byste při práci s aplikací Katedra využívat možnost tvorby a tisku různých dokumentů a nevíte, jak na to? Pak využijte nové videonápovědy na generování tiskových sestav ve Škole OnLine.

Z videosekvencí "Tvorba dokumentů - jednoduchý dokument" a "Tvorba dokumentů - složitější dokument" se dozvíte řadu důležitých informací o celém procesu tvorby tiskových sestav. Najdete zde návod, jak definovat datovou strukturu dokumentu, jak v aplikaci Word připravit pevnou "kostru" tiskové sestavy a jak do ní nadefinovat správná datová pole. Nakonec uvidíte, které kroky vedou k finálnímu vygenerování vytvořeného dokumentu s konkrétními údaji.

Pokud projdete obě videonápovědy, zjistíte, že složitější dokument vyžaduje zejména pečlivě promyšlenou datovou strukturu. Ta pak umožňuje generovat tiskové sestavy s mnoha zdánlivě nesouvisejícími údaji.

A kde uvedené videonápovědy najdete? K dispozici jsou na tomto portálu v sekci Podpora uživatelům a sekci Videonápovědy.

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...