08

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy zahájilo druhé kolo diskuse o standardu kvality profese učitele.  Standard je vytvářen za účelem cílené podpory učitelů a jejich celoživotního profesního růstu provázaného s vyšším mzdovým ohodnocením. Očekává se, že bude nápomocný též při formování profilu absolventa vysokoškolského studia učitelství.

Pedagogové, stejně jako celá široká veřejnost může pojetí a obsah standardu ovlivňovat vyplněním dotazníku až do 15. července 2009. V rámci prvního kola debaty, která probíhala v období od 16. března do 18. května 2009, bylo účastníky vyplněno celkem 349 dotazníků. Výstup z těchto dotazníků je již nyní dostupný na webu http://standarducitele.rvp.cz.

První verze standardu bude vytvářena do konce října 2009 s ohledem na obsahové analýzy z obou kol diskuse. Očekává se, že i tato verze bude podrobena dalšímu kolu veřejné diskuse během roku 2010. Standard bude testován v dalších letech společně s ostatními prvky systému podpory profesního růstu učitelů. Takto připravený systém by mohl být zaváděn do praxe v rozmezí let 2012-2015.

Více informací je možné nalézt na webu www.standarducitele.cz.

 

Publikováno v: Školství


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...