10

S návrhem rozložit českým školákům hlavní prázdniny přišla Asociace cestovních kanceláří. Jejím přáním je, aby prázdniny začínaly v různých krajích odlišně, podobně jako je tomu již nyní u jarních prázdnin. Asociace v návrhu zmiňuje období červen až září. Žák by však i nadále opouštěl školu pouze na dva měsíce. V současné době však není zcela jasné, kdo by o konkrétních termínech prázdnin na jednotlivých školách rozhodoval.

Cestovní kanceláře a agentury si od návrhu slibují především prodloužení turistické sezóny. Poukazují přitom na nízkou návratnost svých investic do ubytovacích zařízení a krátkodobou sezónní zaměstnanost v turisticky zajímavých lokalitách. „Cestovky“ v této souvislosti zmiňují i podobný princip fungování hlavních prázdnin v sousedním Německu.

Návrh však nemusí přinášet pouze samé výhody. V případě, že sourozenci navštěvují různé školy, mohlo by v krajním případu dojít i k tomu, že se nesetkají termíny prázdnin jednotlivých škol. Paradoxně by tak díky návrhu mohlo dojít i k nárůstu počtu žádostí o uvolnění žáků z výuky z důvodu konání letní rodinné dovolené.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...