30

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání, které se podílí na organizaci nové maturitní zkoušky, má nového vedoucího. Ministryně školství Kopicová do této funkce jmenovala Pavla Zeleného. Ten přitom tuto funkci zastával ještě na počátku tohoto roku. V lednu 2009 však byl odvolán bývalým ministrem školství Ondřejem Liškou.

Martin Mach, který vedl CERMAT od ledna do dnešního dne, zůstane i nadále na MŠMT a je pověřen řízením významného projektu v oblasti dalšího vzdělávání pedagogů.

„Vzhledem k tomu, že ředitel Zelený se již od roku 2006 aktivně podílel na přípravě státní maturity a byl hlavním tvůrcem logistického modelu, neměla by v žádném případě ohrozit tato změna přípravu státní maturity, ba naopak kontinuita nastartovaného procesu bude zachována,“ řekla ministryně Miroslava Kopicová.

„S ohledem na současnou situaci, kdy koncem srpna budou poslanci rozhodovat o dalších termínech a osudu maturitní zkoušky, bude zapotřebí rychlého rozhodování a určitého krizového řízení a v osobě Pavla Zeleného mám jistotu profesionálního souznění. Většinu potíží, které provázejí přípravu státní maturity, vidíme podobně a shodujeme se i v názoru na jejich řešení,“ uvedla dále ministryně.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...