31

Studenti se chystají na další protesty proti státním maturitám. Tentokrát jsou podle slov zástupců studentů hlavní motivací nejasné kroky politiků, kteří o celé koncepci a jejím nasazení rozhodují. Nejvíce nespokojenosti vyvolává fakt, že návrh na odsunutí začátku jednotných zkoušek na rok 2011 se chystají za dva týdny ve Sněmovně vetovat tři poslanecké kluby, což stačí k zamítnutí návrhu.

„Protest je určitě prioritou, ale nejlepší bude nevolit žádnou osobu, která nás podrazila. A vysvětlit to i doma a známým, ať si udělají přehled, jak s námi poslanci jednají,“ napsal na Facebooku organizátor nedávných protestů v ulicích Prahy Adam Cyprych.

Studentům navíc vadí, že vysoké školy zatím nehodlají při přijímání ke studiu přihlížet k výsledkům jednotných maturit.

Ředitele středních škol zase nepříjemně překvapilo rozhodnutí, že maturitní testy nebudou opravovat najatí odborníci, ale přímo učitelé na školách. „Je to skandální. Jestliže by mělo být hodnocení přeneseno na učitele, tak se ptám, kam tekly deset let z ministerstva stovky miliónů na přípravu maturit a proč nejsou výstupy takové, jak definuje zákon. Nebudou-li maturity odloženy, situace se vyhrotí. Politici tak mohou očekávat další masové demonstrace studentů,“ varoval ředitel Slovanského gymnázia v Olomouci Radim Slouka.

Podrobnosti najdete na serveru Novinky.cz.

Publikováno v: Obecné


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...