31

S blížícím se začátkem školního roku bude řada administrátorů systému Škola OnLine řešit otázku tvorby rozvrhu pro první dny školního roku, které se většinou odlišují od standardního rozvrhu běžného školního dne.

Rozvrh hodin pro tyto dny je vhodné vytvořit prostřednictvím školní akce s typem „s náhradním vyučováním (docházka se eviduje dle školní akce)“. Školní akci je možné zaevidovat na formuláři „Školní akce“, ke kterému se dostanete přes menu „Rozvrh – Školní akce“. Při zadávání školní akce je nutné zadat kromě data konání, tříd a třídních učitelů i učitele, kteří budou mít ve třídě dozor. Tito učitelé pak budou mít možnost zapisovat i do elektronických třídních knih.

Pokud již máte na 1.  září  vygenerovaný rozvrh, je nezbytné nejprve zrušit výuku pro daný den. Pro tento účel si vytvořte prázdnou verzi rozvrhu a podle této verze rozvrhu proveďte aktualizaci rozvrh školy na 1. září. Novou verzi rozvrhu vytvoříte formulářem „Verze rozvrhu“ z menu Rozvrh - Tvorba rozvrhu. Aktualizaci rozvrhu pro první dny školy pak realizujte formulářem „Tvorba rozvrhu“, který naleznete v menu „Rozvrh – Tvorba rozvrhu“.
 
Více informací o práci s formulářem školní akce naleznete v nápovědě.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

V době distanční výuky je Škola OnLine výborným prostředkem k zadávání domácích úkolů a testů.

Mgr. Jaroslava Studničková
Základní škola v Chotěšově

Zobrazit další...