18

Miroslava Kopicová

Ministryně školství Miroslava Kopicová chce, aby jí vedené ministerstvo udělalo audit všech fakult vysokých škol v zemi. Chce tak reagovat na velký skandál na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy to uvedla dnes po poledni v pořadu Otázky Václava Moravce.

"My prověřujeme teď všechny právnické fakulty a budeme hodnotit všechny fakulty v zemi," řekla Kopicová. Upřesnila, že v první vlně se ministerstvo zaměří na veřejné vysoké školy, následně by kontrola měla pokračovat i na soukromých. K auditu ministerstvo využije akreditační komisi vedenou Vladimírou Dvořákovou a speciální tým ze Slovenska.

"Ukázalo se, že selhaly orgány, které na samotné škole mají ze zákona kontrolovat to, co se dělo," řekl v pořadu Ondřej Liška, který byl též hostem pořadu.

Exministr Liška důrazně odmítl, že by ministerstvo za jeho vedení zanedbalo záležitost s plzeňskými právy. Akreditační komise podle něj za jeho vedení začala vyšetřovat, jak vypadá vzdělávání na problémové fakultě. Na základě jejích výsledků pak došlo k akreditaci doktorských programů, uvedl Liška.

Záznam pořadu je dostupný ve videoarchivu ČT24.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...