27

Používání systémů pro elektronickou výuku (jako příklad lze uvést Škola OnLine - OLAT) dostává v posledních měsících nový směr. S rozšiřováním virových onemocnění, např. chřipkových epidemiích v zimních měsících, tyto systémy pomáhají ve vzdělávání žáků těch škol, které musí dočasně omezit svůj běžný provoz.

Učitelům elektronická aplikace s podporou výuky umožňuje řídit výuku zdravých žáků, jejichž škola je uzavřena. V domácích podmínkách, kde je virus neohrožuje, mohou přes Internet prostřednictvím počítače zpracovávat různé elektronické úkoly, vyplňovat testy, které jim učitelé zadají, nebo si prostudovat konrétní učební látku. Rovněž je možné pomocí webových kamer rozšířit takovou výuku na výukovou videokonferenci.

Uvedené prostředky v těchto měsících využily vzhledem k nárůstu výskytu viru H1N1 mezi žáky některé školy ve Francii nebo v USA, kde vláda ve spolupráci s privátním sektorem zahájila iniciativu, jež má školám umožnit uvedený způsob výuky úspěšně zorganizovat.

V Česku se objevila první škola s rozsáhlejším výskytem viru mezi žáky a učiteli.

Pokud máte zájem dozvědět se více o možnostech elektronické výuky, informace najdete na stránkách systému Škola OnLine - OLAT.

Jiří Slaný, Škola OnLine, 27.10.2009



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...