25
Odbor středního a vyššího odborného vzdělávání, ve spolupráci s odborem legislativním, podává upřesňující výklad k nařízení vlády č. 689/2004 Sb., o soustavě oborů vzdělání v základním, středním a vyšším odborném vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů, ve vztahu k § 185 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů.
Ustanovení § 185 odst. 1 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů, stanoví povinnost školám postupovat podle rámcových vzdělávacích programů od 1. září, roku který následuje nejpozději po uplynutí dvou let od jejich vydání počínaje prvním ročníkem.
Z uvedeného ustanovení vyplývá povinnost škol zpracovat svůj školní vzdělávací program a zahájit podle něj vzdělávání nejpozději do dvou let po vydání rámcově vzdělávacího programu.
V průběhu kurikulární reformy, vzhledem k systému projednávání a vydávání rámcově vzdělávacích programů, dochází i k případům, kdy, v rámci změn nařízení vlády č. 689/2004 Sb., o soustavě oborů vzdělání v základním, středním a vyšším odborném vzdělávání, ve znění pozdějších předpisů, jsou obory vzdělání s učebními dokumenty schvalovanými podle původní legislativy doplňovány do nařízení vlády dodatečně tak, že je nahrazují obory vzdělání, ke kterým byly vydány rámcově vzdělávací programy již dříve.

V tomto případě je škola povinna zpracovat školní vzdělávací program a zahájit podle něj vzdělávání nejpozději do dvou let od 1. září, které následuje po dni nabytí účinnosti dané změny nařízení vlády.

Zdroj: MŠMT



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...