12

Zajímavý obor otevřeli na Vyšší odborné škole a Střední zemědělské škole v Benešově. Žáci, studující obor Údržba golfových hřišť, se totiž věnují údržbě golfových hřišť, sekání trávy a hraní golfu.

Po skončení studia se z nich stanou hlavní greenkeepeři na některém z 82 hřišť v Česku nebo v některém z celé řady golfových resortů ve světě.

 

O údržbě golfového hřiště se ale středoškoláci v prvním ročníku učí hlavně teoreticky: jaká musí být na hřišti tráva, jak ji správně sekat a čím ji hnojit. "Musí umět zacházet s technikou, ale zjistit vše i o samotné filozofii golfu. A ten se také budou učit hrát, aby věc znali i z pohledu hráče," prohlašuje ředitelka benešovské školy Ivana Dobešová.

Více informací o studiu oboru Údržba golfových hřišť najdete na serveru IDNES.cz nebo na stránkách Vyšší odborné školy a Střední zemědělské školy v Benešově.

Lanovkáři zase studují ve Vrchlabí

Na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti ve Vrchlabí zase letos na jaře ukončí maturitou své studium první lanovkáři. Absolventi čtyřletého oboru Mechanik strojů - lanovkář budou moci kromě kompletní obsluhy lanovek a vleků pracovat i se sněžnými rolbami, skútry nebo třeba děly na zasněžování lyžařských svahů.

Poptávka po nich bude určitě velká i v zahraničí, obdobný obor totiž zatím neotevřela žádná škola v Alpách. A aby se tam čerství lanovkáři skutečně uplatnili, studují ve Vrchlabí kromě jiného i dva cizí jazyky.

Zajímavý šot o studentech - lanovkářích najdete na serveru TN.NOVA.CZ nebo na webu Střední odborné školy a Středního odborného učiliště ve Vrchlabí.

Jiří Slaný, Škola OnLine, 12.2.2010

 



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Naše škola je se Školou OnLine velmi spokojena. Po zadání všech potřebných dat nám aplikace velmi dobře slouží a usnadňuje práci...

Mgr. Milena Tomanová

Základní škola a mateřská škola Srch, okres Pardubice

 

Zobrazit další...