29
Vydavatelství Elsevier Science, nejstarší a největší světový producent časopisů a databází pro vědu a výzkum, ocenilo poprvé v ČR 5 nejlepších vědeckých prací od mladých autorů do 35 let a udělilo jim finanční ceny od 1000 do 4000 eur. Slavnostní předání cen za oficiální podpory MŠMT se uskutečnilo v úterý 27. 4. 2010 v 18:00 h v hotelu Four Seasons v Praze. Předávání cen vynikajícím vědcům se zúčastnil náměstek ministryně pro výzkum a vysoké školství Vlastimil Růžička.
Celkem bylo podáno 116 projektů z oblasti medicíny, biochemie, genetiky a molekulární biologie, fyziky a astronomie, chemie, vědy o materiálech, strojírenství a výpočetní techniky, sociálních a environmentálních věd, z nichž vybírala Odborná komise pod vedením prof. Petra Rába z Ústavu živočišné fyziologie a genetiky AV ČR, v. v. i., člena Akademické rady AV ČR.
Ocenění byla udělena v následujícím pořadí: RNDr. Ondřej Mihola, Ph.D., Ústav molekulární genetiky AV ČR, v. v. i.; RNDr. Ondřej Hajdušek, Ph.D., společné laboratoře Parazitologického ústavu Biologického centra AV ČR, v. v. i., a Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích; Mgr. Michal Mičuda z katedry optiky Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého Olomouc; RNDr. Martin Srnec, Ústav organické chemie a biochemie AV ČR, v. v. i.; RNDr. Jana Poltierová-Vejpravová, Ph.D., Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...