27
Policie ČR plánuje opět o letošních letních prázdninách velké množství silničních kontrol, jelikož červenec a srpen jsou tradičně nejrizikovější měsíce z pohledu bezpečnosti. Po celé republice budou také probíhat různé dopravně bezpečnostní akce. Zvýšená kontrola se bude týkat i posledních dní školního roku. Policie též apeluje na řidiče, aby v okolí škol jezdili se zvýšenou opatrností. Dalším rizikem je i skutečnost, že o prázdninách jezdí děti častěji na kole nebo na in-line bruslích, samozřejmostí je tedy nutnost používat ochranné přilby a reflexní prvky na oblečení.
Policie ČR má k těmto opatřením závažný důvod. O minulých letních prázdninách, kdy se stalo více než 12 tisíc dopravních nehod, totiž zahynulo v červenci 150 lidí, dalších 748 jich bylo těžce zraněno a 4821 lehce. Příčiny nehod jsou různé, nejčastěji se jedná o požití alkoholu za volantem, nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost nebo nepoužívání bezpečnostních pásů.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...