26
OSN vyhlásila dne 26. června 1987Mezinárodní den boje proti zneužívání drog a ilegálnímu obchodu s nimi“. I v České republice se toto datum stalo synonymem snahy o zvýšení vědomí společnosti o boji proti drogám a o podpoře preventivních opatření. V roce 2007 skončila naše země v Evropské školní srovnávací studii ESPAD s velmi alarmujícími výsledky ohledně počtu dětí a mladistvých a jejich užívání alkoholu, konopných látek a kouření. Marihuana a jiné nové syntetické drogy amfetaminového typu jsou v letošním roce označeny za nejrozšířenější drogy s největším počtem uživatelů.
MŠMT jako koordinátor primární prevence se k naléhavosti tohoto sdělení také připojuje. Miroslava Kopicová k tomu dodává:“Efektivní primární prevence je již dlouhodobě prioritou resortu školství, mládeže a tělovýchovy. Podporujeme a budeme podporovat i nadále všechny programy, které tuto problematiku řeší komplexně a systémově,  ve spolupráci s ostatními resorty, kraji i samotnými školami. V tomto roce jsme na protidrogovou prevenci schválili 15.6 mil. Kč. Současně využíváme v boji proti drogám operační program „Vzdělávání pro konkurenceschopnost“, kde jsou v rámci tříletých projektů schválené prostředky ve výši 88 mil. Kč. Základním školám jsme umožnili žádat na preventivní programy prostředky z OPVK ve zjednodušené formě v rámci projektu EU peníze školám“.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Se Školou OnLine jsme spokojeni, protože došlo k úspoře času, papírů a energie, kterou můžeme věnovat podstatnějším záležitostem.

Mgr. Jaroslav Jirásko
Základní škola K.V.Raise, Lázně Bělohrad

Zobrazit další...