22

Už za několik málo dnů bude Ústavem pro informace ve vzdělávání opětovně spuštěn sběr dat ze školní matriky. Všechny vyšší odborné školy, střední školy, konzervatoře a základní školy budou tentokrát před data dle jejich stavu k 30. září 2010. Zásadní novinkou letošního sběru je zkrácení doby, kterou mají školy na předání dat. Vyšší odborné a střední školy musí předat individuální data ze školních matrik na určený server do 15. října 2010. Základní školy a konzervatoře mají termín předání dat prodloužen do 31. října 2010.
S ohledem na zkrácení termínu předávání dat doporučujeme již nyní začít s přípravou a kontrolou dat. Ke kontrole dat je možné využít kontrolní mechanismy, které jsou dostupné přímo v aplikaci Katedra. Po odstranění všech takto zjištěných chyb můžete přistoupit i k testovacímu předání dat na zkušební server https://profa.uiv.cz/matrikas.

Pro školy, které využívají školského informačního systému Škola OnLine – Katedra jsou připraveny následující informační zdroje:

V případě zájmu školy o proškolení svých pracovníků nejen v oblasti vedení školní matriky, je možné též realizovat školení vedená kvalifikovanými lektory.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...