26
 

Společnost ŠKOLA ONLINE spouští od 1. listopadu aplikace Katedra, Žákovská a Akademie v novém grafickém designu. Hlavním cílem změny vizuální podoby je především zvýšení přívětivosti a srozumitelnosti uživatelského prostředí. Došlo též k přizpůsobení některých základních ovládacích prvků jednotlivých aplikací, které jsou nově lépe přístupné a srozumitelnější koncovým uživatelům.

Informace o přihlášeném uživateli se nově vypisují v pravém horním rohu aplikace. Kromě jména a příjmení se v této oblasti vypisuje i školní rok, se kterým uživatel aktuálně pracuje. Tyto ovládací prvky je možné využívat i pro přepnutí do jiného uživatele a školního roku v případě, že k tomu má  uživatel patřičná oprávnění.

 

V záhlaví aplikace byly zachovány ikony pro snadné vyvolávání často prováděných operací. Ty jsou ale nyní větší, snadněji dostupné a to pod mírně upravenými názvy „Kalendář“, „Oznámení“, „Nápověda“ a „Odhlásit“.

Další změnou je zobrazování Klasického menu aplikace, ve kterém je pohled na nabízené moduly řešený formou navigační lišty,  zobrazované pod hlavičkou stránky. Aktivní modul je pak pro snadnější orientaci odlišen výraznějším podbarvením.

Větší přehlednosti pomohlo odstranění některých grafických prvků, což má pozitivní vliv i na rychlost načítání formulářů. Lepší přehlednosti zobrazovaných dat bylo dosaženo i zvýrazněním záložek.

Jeden z hlavních důvodů změny vzhledu aplikace bylo zajištění jednotného vzhledu aplikace ve všech dnes běžně používaných prohlížečích a správné zobrazování v nových prohlížečích, jako je Google Chrome nebo i chystaném Internet Exploreru verze 9.0.


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...