14
Na celosvětové úrovni vyhlašuje Aliance za módu bez kožešin sdružující přes 35 organizací na ochranu zvířat mezinárodní výtvarnou soutěž Designem proti kožešinám, ve které studenti navrhují plakáty nebo animace proti zneužívání zvířat pro kožešinový průmysl. V České republice řídí tuto soutěž organizace Svoboda zvířat. Zájemci se mohou registrovat do 1. dubna 2011 na webových stránkách organizace. Do 15. dubna 2011 bude stanoven termín pro přijetí plakátů a animací. Studenti budou mít za úkol vymyslet originální plakát nebo animaci, která bude apelovat na krutost, jež se skrývá za kožešinovou módou.

Organizace chce upozornit na skutečnost, že je na světě ročně pro kožešiny zabito 75 milionů zvířat, jen v ČR se za tímto účelem chová přes 20 tisíc zvířat ročně, zejména se jedná o norky a lišky obecné a polární, dále o činčily a fretky.

Vítěz této soutěže získá peněžitou výhru nebo stáž v reklamní agentuře. V posledním ročníku se do této soutěže zapojilo více než 14 tisíc studentů z 50 zemí světa, z toho v České republice a na Slovensku to bylo 160 studentů ze 40 škol.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Obsluha Školy OnLine je snadná a intuitivní, což kvitují všichni učitelé bez rozdílu věku.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...