26
V únoru a březnu proběhnou na všech základních, středních školách a konzervatořích jarní prázdniny. Jelikož se jedná o prázdniny, které probíhají v různých okresech v odlišných dnech, je nutné k nim z pohledu evidence přistupovat mírně odlišně. Jak v tyto dny efektivně docílit automatického zrušení výuky, zapsání údajů do třídní knihy atd., si ukážeme právě v tomto článku.
Nejprve přistoupíme na formulář „Kalendář organizace“ (menu „Administrace - Nastavení“), kde zaevidujeme ve které dny se školní prázdniny konají. V daném týdnu tak ve sloupci „Druh výuky“ nastavíme u jednotlivých dnů hodnotu „prázdniny“ a do pole „Poznámka/Text v třídní knize“ napíšeme text, který se pak zobrazí v třídní knize, nejčastěji tedy „Jarní prázdniny“.
 
Této definice pak využívá automatický mechanismus, který vždy několik dnů před prázdninami odstraní původní výuku z kalendáře a místo ní zapíše do třídní knihy text, který jsme nastavili na formuláři „Kalendář organizace“. Okamžik, kdy k tomuto dojde můžeme ovlivnit parametrem aplikace „Počet dnů před generováním záznamů o prázdninách do třídní knihy a školních akcí“, který nastavujeme přes menu „Administrace – Nastavení – Parametry aplikace“. Standardně je hodnota nastavena na 7 dnů, tedy změna v osobních kalendářích žáků/učitelů, třídních knihách se projeví pouze v případě, že prázdniny byly na formuláři „Kalendář organizace“ nastaveny alespoň týden před jejich počátkem.
 
Zda došlo  k promítnutí změn si můžeme následně ověřit na následujících formulářích: Školní akce, Tisk třídní knihy, Výpisy rozvrhu.
Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...