27
Výstupní hodnocení žáka je významným podkladem pro výběr středního vzdělání žáka a pro přijímací řízení na střední školy. Tento článek shrnuje možnosti školního informačního systému Škola OnLine – Katedra v oblasti evidence a tisku výstupního hodnocení žákům.
 
Administrátor aplikace na škole nejprve nadefinuje položky výstupního hodnocení. Záleží na každé škole, jak si toto výstupní hodnocení rozčlení a v jakém pořadí. Minimálně však musí být jedna základní položka. Učiníme tak přes menu „Hodnocení - Výstupní hodnocení – Položky výstupního hodnocení“. Poté přistoupí třídní učitel k formuláři „Výstupní hodnocení“ a u jednotlivých žáků své třídy vyplňuje výstupní hodnocení ve struktuře zadané administrátorem.
V okamžiku, kdy je výstupní hodnocení zadáno, můžeme přistoupit k jeho tisku. Vzor, který slouží pro vytištění výstupního hodnocení, nalezneme v menu „Ostatní – Dokumenty – Vzory dokumentů“. Jmenuje se „Výstupní hodnocení“. Pokud jsme výstupní hodnocení zatím netiskli, je nejprve nutné si vzor zkopírovat a nastavit oprávnění uživatelům, kteří s ním budou moci pracovat.
 
Nyní již mohou osoby, kterým byla práce se vzorem umožněna, přistoupit na formulář „Generování dat“ (menu „Ostatní – Dokumenty“) a prostřednictvím výše uvedeného vzoru dokumentu mohou vytisknout výstupní hodnocení.
 
Vytisknuté výstupní hodnocení pak typicky třídní učitel předá žákovi spolu s vysvědčením za 1. pololetí. Žák jej pak společně s přihláškou na střední školu odesílá na příslušnou střední školu, na kterou podává přihlášku.
Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým podílem ke komfortnímu používání Školy OnLine přispívá i jejich odborně erudovaná, ochotná a prakticky nonstop fungující technická podpora.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...