28

Nejoblíbenější učitelkou/nejoblíbenějším učitelem České republiky se stala Petra Šišková z 2. základní školy Rokycanova v Sokolově. Vítězku korunoval v pražském centru Olšanka ministr školství Josef Dobeš spolu s psychiatrem Janem Cimickým. Finalisty pak přijala na Pražském hradě manželka prezidenta, Livia Klausová. Soutěž se konala již poosmnácté a zúčastnilo se ji 35 kantorek a 15 kantorů.

Učitelé soutěžili ve čtyřech disciplínách. Nejprve měli do jedné minuty představit sebe a svoji školu, dále bylo hodnoceno, jak žáci znají vyučující/vyučujícího a poté následovalo zpracování kvízu. Poslední částí byla volná disciplína učitele s žáky, v níž vítězka přesvědčila diváky o tom, že Jára Cimrman měl sestru, která též zasáhla do dějin. Pomohla prý Karlu Čapkovi nalézt správnou barvu pro pojmenování jeho hry Bílá nemoc. Žáci Petry Šiškové pak ještě zdůraznili podobnost jejich paní učitelky právě s Luisou Cimrmanovou. Vítězka o svých učitelských kvalitách přesvědčila i dětskou porotu, a tím si také´vysloužila titul Dětský Ámos 2011.

Publikováno v: Školství


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Školní informační systém Škola OnLine je uživatelsky velmi přívětivý. I méně počítačově gramotní uživatelé se s ním bez problémů sžili během několika málo dnů.

David Švarc
Základní škola Martina Luthera v Plzni

Zobrazit další...