30

Tento pátek startují praktickými zkouškami na středních školách státní maturity. Od 15. do 27. května proběhne profilová část státních maturit, jejíž zadání a průběh si organizuje každá škola sama. Ústní zkoušky pak budou studenti skládat ve dnech 2. a 27. května. Od 30. května do 7. června budou maturanti psát testy a písemné práce a nejpozději do 20. června musí studenti obdržet maturitní vysvědčení. Státní maturity by měly mít hladký a bezproblémový průběh, neboť tým z organizace Cermat již odstranil chyby, které se objevily při maturitní generálce. Projekt nyní prošel i několika drobnými úpravami, zejména byla odstraněna zbytečná byrokracie, např. učitelé již nebudou muset povinně požadovat občanský průkaz, pokud si budou jisti identitou studentů, dále je povoleno během zkoušky dle potřeby svačit a pít.

Ministr školství také garantoval, že je systém maturitních zkoušek dobře zabezpečen, uniknutí testů tedy považuje za vyloučené. Každopádně pro každou situaci je připraven krizový plán, tj. pokud by zadání testů uniklo předem na veřejnost, školy by hned obdržely záložní variantu maturitních testů. Ředitel Cermatu Pavel Zelený představil nové DVD, které pedagogům a maturantům představuje vše, co se týká státní maturity, a odpovídá na nejrůznější dotazy.

Od 1. dubna bude na zdárný průběh státních maturit v organizaci Cermat dohlížet zástupce MŠMT, který bude denně podávat ministrovi školství zprávy o průběhu státních maturit. Bude se jednat o odborníka z oblasti pro regionální školství a jeho jméno bude známo právě 1. dubna.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je kvalitně vytvořený a propracovaný program, který směřuje přímo k potřebám školy.

Jana Chrtková
Soukromá střední škola podnikatelská - ALTMAN, s.r.o.

Zobrazit další...