14

Je obecně známo, že většina Čechů má problém domluvit se cizími jazyky, a to i přesto, že se je učí. Centrum Evropského vzdělávacího centra (EVC) chce této situaci napomoci, a proto zavádí novinku - kurzy přes mobilní telefon a e-mail. V praxi by to vypadalo tak, že by účastník kurzu obdržel každý den tři slovíčka, tři fráze a jazykový poslech ve formátu MP3. Na konci každého týdne by pak přes e-mail vyplnili krátký překladový test. Za rok by si tak studenti osvojili dva tisíce slovíček a frází. Tato forma studia by měla být prospěšná zejména pro pracující, kteří z nedostatku času nemohou pravidelně navštěvovat jazykové kurzy.

Tento nový způsob studia cizích jazyků je však i kritizován. Dle recenzentů nemůže tato podoba studia nikdy nahradit výuku „face to face“, pouze může sloužit jako vhodný doplněk pro studenty, kteří již nějaký jazykový kurz fyzicky navštěvují.

V nabídce těchto kurzů se prozatím počítá s anglickým, německým, francouzským a španělským jazykem.

Publikováno v: Výuka


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...