05

FameLab je populárně naučná soutěž pro mladé vědce a vědkyně, která umožňuje svým účastníkům zlepšit schopnost popularizovat vědu a představit porotě praktické ukázky aktivit, kterým se dnešní mladí vědci věnují. Úkolem soutěžících je během tří minut prezentovat odborníkům zábavnou formou svůj projekt a zaujmout i laickou veřejnost. Soutěž se v ČR koná poprvé a pořádá ji British Council ve spolupráci se společností RSJ Alghorithmic trading a Nadačním fondem Karla Janáčka. Národní finále se uskuteční v neděli 8. května od 19:30 v Dejvickém divadle. V čele nezávislé poroty zasedne profesor Václav Pačes, anglický chemik a popularizátor vědy Dr. Michaela Londersborougha, dále rozhlasová moderátorka Martina Mašková a herec Dejvického divadla Martin Myšička.

MŠMT udělí vybranému soutěžícímu speciální cenu v podobě pozorovatelské účasti mezinárodního finále soutěže FameLab v britském Cheltenhamu a své poznatky bude moci představit na seminářích komunikace vědy v rámci IPN Podpora technických a přírodovědných oborů (PTPO) v druhé polovině letošního roku.

PTTO je první ucelený marketingový koncept realizovaný MŠMT, který má zvýšit zájem uchazečů o studium technických a přírodovědných oborů na vysokých školách v České republice. Projekt reaguje na nedostatek vysokoškolsky vzdělaných odborníků v těchto oborech v Evropě a podporuje komunikaci vysokých škol, transfer zahraničních zkušeností do ČR, monitoring, zážitkovou výuku a jiné. Je spolufinancován z prostředků Evropského sociálního fondu a Státního rozpočtu ČR.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro volbu školského informačního systému dnes existuje více možností, pro naši školu však byla nejlepší volbou právě Škola OnLine.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...