01

Od středy 1. 6. 2011 nabízí školní informační systém Škola OnLine svým uživatelům nové možnosti v oblasti elektronické komunikace a spolupráce. Důvodem je dokončení integrace Microsoft Live@edu, které jsou pro školy zcela zdarma. Díky tomuto konceptu mohou školy kromě nezanedbatelného množství finančních prostředků ušetřit i mnoho času svých zaměstnanců.

Microsoft Live@edu jsou moderní online služby, které společnost Microsoft vytváří a bezplatně hostuje pro školy po celém světě. Jsou založeny na profesionální technologii Microsoft Exchange a službách Windows Live.

Microsoft Live@edu mohou využívat učitelé, vedení školy, žáci, ale i absolventi. Každý uživatel získá:

  • velkou emailovou schránku s webovým rozhraním Microsoft Outlook,
  • prostředky pro rychlou elektronickou komunikace (IM, audio/video),
  • online datové úložiště s možností sdílení dat s dalšími uživateli,
  • webové aplikace Office,
  • přístup k emailům, kalendáři a kontaktům přes aplikace Microsoft Office i mobilní zařízení.

Další informace o službách Microsoft Live@edu naleznete na domovské stránce http://www.liveatedu.cz a v článku představujícím možnosti a scénáře použití Microsoft Live@edu ve škole.

Výhody řešení od společnosti ŠKOLA ONLINE

Integrace služeb Microsoft Live@edu do informačního systému Škola OnLine je navržena tak, aby Vám šetřila maximum práce a mohli jste služby začít okamžitě využívat. Mezi nejdůležitější výhody patří:

  • Bezplatně zajistíte všem žákům i zaměstnancům kvalitní emailové služby, které můžete využít pro spolehlivou komunikaci uvnitř školy i s jejím okolím, a to na vaší vlastní doméně
  • Uživatelské účty jsou vytvářeny automaticky na základě informací obsažených v systému Škola OnLine
  • Skupinové emailové adresy jsou rovněž vytvářeny automaticky, díky čemuž můžete snadno oslovit více osob hromadným emailem např. všechny studenty či zaměstnance, vybranou třídu apod.
  • Přímo v systému Škola OnLine vidíte informaci o nepřečtených emailech a máte možnost rychle přejít do své emailové schránky, na osobní online datové úložiště apod.

Další informace o způsobu integrace služeb Microsoft Live@edu do informačního systému Škola OnLine naleznete v tomto článku nebo pokud chcete ihned tyto služby začít využívat, kontaktujte nás prostřednictvím naší zákaznické podpory na čísle 378 229 460 nebo e-mailové adrese, případně nám můžete svůj zájem o využívání těchto služeb sdělit prostřednictvím speciálního formuláře v systému Škola OnLine.

SOUTĚŽ: Využívejte služby Microsoft Live@edu a vyhrajte Xbox s Kinectem!

Ve spolupráci se společností Microsoft jsme k této příležitosti připravili soutěž o herní konzoli Xbox 360 s revolučním pohybovým ovladačem Kinect.

Stačí, když Vaše škola začne využívat služby Microsoft Live@edu a pošle své nápady na jejich inovativní využití na emailovou adresu v-jirika@microsoft.com. Jako název emailové zprávy prosím uveďte “Soutěž ŠKOLA ONLINE”.

Zaslané odpovědi budou slosovány k 31. 8. 2011 a vítězná škola bude moci zpestřit studentům začátek nového školního roku trochou oddechové zábavy.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Škola OnLine je pro naše gymnázium naprosto nezbytná součást existence.

Mgr. Jan Řepík
Gymnázium Františka Křižíka a základní škola

Zobrazit další...