01

Od středy 1. 6. 2011 nabízí školní informační systém Škola OnLine svým uživatelům nové možnosti v oblasti elektronické komunikace a spolupráce. Důvodem je dokončení integrace Microsoft Live@edu, které jsou pro školy zcela zdarma. Díky tomuto konceptu mohou školy kromě nezanedbatelného množství finančních prostředků ušetřit i mnoho času svých zaměstnanců.

Microsoft Live@edu jsou moderní online služby, které společnost Microsoft vytváří a bezplatně hostuje pro školy po celém světě. Jsou založeny na profesionální technologii Microsoft Exchange a službách Windows Live.

Microsoft Live@edu mohou využívat učitelé, vedení školy, žáci, ale i absolventi. Každý uživatel získá:

  • velkou emailovou schránku s webovým rozhraním Microsoft Outlook,
  • prostředky pro rychlou elektronickou komunikace (IM, audio/video),
  • online datové úložiště s možností sdílení dat s dalšími uživateli,
  • webové aplikace Office,
  • přístup k emailům, kalendáři a kontaktům přes aplikace Microsoft Office i mobilní zařízení.

Další informace o službách Microsoft Live@edu naleznete na domovské stránce http://www.liveatedu.cz a v článku představujícím možnosti a scénáře použití Microsoft Live@edu ve škole.

Výhody řešení od společnosti ŠKOLA ONLINE

Integrace služeb Microsoft Live@edu do informačního systému Škola OnLine je navržena tak, aby Vám šetřila maximum práce a mohli jste služby začít okamžitě využívat. Mezi nejdůležitější výhody patří:

  • Bezplatně zajistíte všem žákům i zaměstnancům kvalitní emailové služby, které můžete využít pro spolehlivou komunikaci uvnitř školy i s jejím okolím, a to na vaší vlastní doméně
  • Uživatelské účty jsou vytvářeny automaticky na základě informací obsažených v systému Škola OnLine
  • Skupinové emailové adresy jsou rovněž vytvářeny automaticky, díky čemuž můžete snadno oslovit více osob hromadným emailem např. všechny studenty či zaměstnance, vybranou třídu apod.
  • Přímo v systému Škola OnLine vidíte informaci o nepřečtených emailech a máte možnost rychle přejít do své emailové schránky, na osobní online datové úložiště apod.

Další informace o způsobu integrace služeb Microsoft Live@edu do informačního systému Škola OnLine naleznete v tomto článku nebo pokud chcete ihned tyto služby začít využívat, kontaktujte nás prostřednictvím naší zákaznické podpory na čísle 378 229 460 nebo e-mailové adrese, případně nám můžete svůj zájem o využívání těchto služeb sdělit prostřednictvím speciálního formuláře v systému Škola OnLine.

SOUTĚŽ: Využívejte služby Microsoft Live@edu a vyhrajte Xbox s Kinectem!

Ve spolupráci se společností Microsoft jsme k této příležitosti připravili soutěž o herní konzoli Xbox 360 s revolučním pohybovým ovladačem Kinect.

Stačí, když Vaše škola začne využívat služby Microsoft Live@edu a pošle své nápady na jejich inovativní využití na emailovou adresu v-jirika@microsoft.com. Jako název emailové zprávy prosím uveďte “Soutěž ŠKOLA ONLINE”.

Zaslané odpovědi budou slosovány k 31. 8. 2011 a vítězná škola bude moci zpestřit studentům začátek nového školního roku trochou oddechové zábavy.



Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Pro vedení školy je jednoduché provádět kontrolu docházky, hodnocení a probrané učivo u jednotlivých žáků nebo celých tříd.

Mgr. Karolína Žáková
SSUPŠ - Zámeček

Zobrazit další...