18

Blíží se konec školního roku a s ním úzce spojený převod dat z letošního školního roku na nový školní rok. K tomuto účelu slouží v aplikaci Katedra formulář „Nový školní rok“ (menu „Ostatní – Převod dat“). Vhodný čas pro spuštění tohoto průvodce je právě nyní, tedy na konci období výuky, nebo v průběhu letních prázdnin. Mějte však na paměti, že data musíte mít převedena před začátkem nového školního roku.

Než spustíte průvodce s převodem dat na nový školní rok, je vhodné učinit tyto kroky:

  • přes formulář „Období roku“ (menu „Administrace – Číselníky“) založit nový školní rok a v němu nadefinovat období školního roku (pololetí)
  • v případě, že se v novém školním roce mění označení nebo počet tříd, promyslet nové označení tříd; založení nových tříd provedete přepnutím se do nového školního roku (odkaz „Nastavení“ v zápatí aplikace) a spuštěním formuláře „Třídy“ (menu „Administrace – Číselníky“); po založení nových tříd se přepněte zpět do školního roku, ze kterého chcete převod provádět

Poté již můžete spustit výše uvedený formulář pro převod dat na nový školní rok, postupně procházet jednotlivé záložky a volit, která data chcete převádět a která ne.

Méně zkušeným uživatelům aplikace Katedra může při převodu dat pomoci naše nápověda nebo nová videonápověda. Samozřejmostí je také možnost využití naší zákaznické podpory na telefonním čísle 378 229 460 a to ve všední dny od 8.00 do 16.00 nebo kdykoliv e-mailové adresy hotline@skolaonline.cz.

Publikováno v: Škola OnLine


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Intuitivní systém pro komplexní správu školních dat s lidským přístupem.

Ing. Martin Kocman

Základní škola a mateřská škola Jaroslava Seiferta, Praha 3

Zobrazit další...