31

Školní rok ještě ani nezačal, ale jedné z plzeňských středních škol již anonym vyhrožoval bombou. Policie žádný nástražný systém nenašla. Dva mladíky ve věku 20 let, kteří měli na škole včera skládat zkoušky, však dopadla již za 20 minut.

Včera ráno přijal policejní operační důstojník telefonát, ve kterém mužský hlas oznamoval, že na škole v ulici Politických vězňů v Plzni je uložena bomba. Operační důstojník ihned vyslal na místo policejní hlídky a informoval všechny policisty. Během několika minut znovu zavolal mužský hlas na tísňovou linku policie 158 a opět oznámil, že v budovách v ulici Politických vězňů je bomba.

Na místo údajného uložení bomby okamžitě dorazil i policejní psovod se služebním psem Ellmarem a hasiči. Společně všichni evakuovali oba objekty, přibližně 90 lidí a celý prostor prohledali. Žádný nástražný výbušný systém nalezen nebyl.

Mezitím policista, který obsluhoval městský kamerový systém, si na základě relace od operačního důstojníka všiml dvou mužů, kteří odcházeli od telefonní budky a mířili k vozidlu. Ihned udal ostatním policistům popis mužů a směr jejich cesty. Pak je spatřil znovu, jak se pohybují v okolí ulic 17. listopadu a Politických vězňů. Díky skvělé spolupráci operačního důstojníka, pracovníka kamer a policistů z Dopravního inspektorátu Městského ředitelství policie Plzeň se podařilo krátce před osmou hodinou, tedy necelých 20 minut po přijetí telefonu, zastavit dva muže, kteří odpovídali popisu. Právě chtěli vstoupit do školní budovy.

Policisté zjistili, že se jedná o dva muže ve věku 20 let, jeden je Plzeňan a druhý má nahlášené trvalé bydliště na Klatovsku. Policisté je zadrželi a převezli na obvodní služebnu, kde se ukázalo, že na tísňovou linku 158 volali z toho důvodu, že měli včera dělat nějaké zkoušky ve škole a měli strach, zda je vykonají. Ještě včera policisté z obvodního oddělení Plzeň - Bory předali oběma záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy formou spolupachatelství.

Publikováno v: Školství, Obecné


Vstup do Školy OnLine
GDPR

Reference

Velkým kladem je přístup do školní matriky a ke všem dalším školním datům prostřednictvím uživatelského jména a hesla z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.

Mgr. Václav Vávra

ZŠ MUDr. Emílie Lukášové a Klegova, Ostrava-Hrabůvka

Zobrazit další...